Sötét

💥Az év utolsó hónapja + Jön a #karácsony💥 | Beszélgessünk #55 

Feliratkozás
Megtekintés 10 E
94% 90 6

#Beszélgessünk #Közösség #Otherworld
Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
📞 Discord felületünk: discord.gg/AQfZfgE
🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
🎮 Twitch: goo.gl/dc9aqa
📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

Játék

Közzététel:

 

2020.dec. 2.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 27   
Buttgereit
Buttgereit 2 hónapja
A karácsonyfák miatt nem a természetes fenyőerdőket vágják ki hanem erre a célra telepítik. A kukoricát vagy búzát sem sajnálod amiért learatják. Ráadásul a fa könnyen lebomlik a műanyaggal ellentétben. az hogy műfenyővel véded a környezeted egy elterjedt hatalmas hazugság. Sokkal kártékonyabb!
Lancherry94
Lancherry94 2 hónapja
Látom, sokan érveltek a mellett, hogy a karácsonyi fenyőket külön termőterületeken nevelik direkt erre az egy célra, viszont a dolog ennél árnyaltabb. Az ünnepek előtt nem véletlenül ellenőrzik a faárusokat a fa erdetének céljából, ugyanis előfordul, hogy feketén árulnak igazolatlan eredetű fákat, amiket nagy valószínűséggel a természetes környezetükből szakítanak ki. Erdő mellett nőttem fel, pontosan tudom, hogy télen mind tüzifa mind pedig karácsonyfa beszerzése miatt járnak/jártak lopni... A másik dolog, ma már számos kertészetnél van lehetőség élő, cserepes fenyőt venni, amit az ünnepek után vissza lehet vinni. A visszaváltott fenyő árának egy részét is le lehet vásárolni a kertészetben, ráadásul ezeket a fenyőket jellemzően parkosításra használják fel.
László Károly Gacsó
Hát az, hogy Magyarországon fairtás zajlik az nettó marhaság de jellemző ez a vélemény azoknál akik teljesen fogalmatlanok a témában ( nem bántás, tanács).
Bence Kiss
Bence Kiss 2 hónapja
Az megvan hogy egy mesehős születését ünnepeljük egyébként?
Bl4s1us
Bl4s1us 2 hónapja
Mesehős? Tessék? A magyar történelemoktatás nem süllyedhet már ennél mélyebbre. Jézus Krisztus valós történelmi személyiség volt. Az isteni mivoltában és cselekedeteiben nem kell hinned, de ugyanúgy létezett, mint Buddha vagy Mohamed. Ezt kb. 5. osztályban megtanulod, de neked ez nem igazán sikerült.
László Ángyási
László Ángyási 2 hónapja
Nagyon szeretem a karácsonyt mert olyan jó a hangulata!😉A fa mellé leülni forralt borral szuper jó élmény!🙂
Negativman01
Negativman01 2 hónapja
Azért azt remélem tudjátok hogy az Union belül Magyarországon vannak a legszigorúbb erdőgazdálkodási szabályok és törvények pl az hogy amennyi fát kivágsz legalább annyit kell újratelepítened, a fakivágást meg nem úgy csinálják hogy Jóska megy a baltával és ahogy esik úgy puffan, többször is ellenőrzik hogy az engedélyezett területen folyik-e a munka és hogy van a fákon vágási engedély, a karácsonyfákról már lentebb leírták én nem ismétlem el megint, egy ismerősöm konkrétan fakitermelésből él és ő mondta hogy most még nehezebben adnak vágási engedélyt. Zoltán a bajom az hogy megint felszínesen belekaptál valamibe, azzal hogy most mű fenyőt állítasz azzal semmivel nem lett jobb sőt meg kell nézni hogy vajon a Csendes óceáni szemét sziget miért pont műanyagból áll túlnyomó részt, a baj az hogy sokan csak bele bele kapnak a természetvédelembe majd habzó szájal belekötnek valakibe! Meg lehet ezen sértődni de engem az egy cseppet sem érdekel, annak fogod fel aminek akarod én csak azt mondom hogy utána lehet nézni nyugodtan jobban hogy mi a baj, nem azzal van a legnagyobb baj hogy valaki egyszer egy évben direkt arra a célra termesztett fát vásárol hanem azzal amikor kb 120 liter vízzel mos kezet majd egy fél tekercs papír törlővel (a fakivágások leginkább a papírgyártás és a bútorlapok miatt történnek) töröl kezet utána mosolyogva teszi ki a szemeteszsákot az erdőbe, édesapám vadász volt és nem egyszer kísértem ki az erdőre, tudnék mesélni. Az élőlények meg a vadgazdálkodás meg megint egy más téma, mivel az ember már sajnos elég szépen belenyúlt ezért rengeteg helyen az országba túlszaporodnak a nagyvadak (őz, vaddisznó) kb több milliós kárt okoznak a gazdáknak amiért a vadásztársaságok felelnek (már ha tudnak) persze erre mondta az erdész ismerősöm hogy a természet mindig lerendezi az ilyet, már két évvel a sertés influenza előtt tudták hogy fog jönni egy betegség mert rengeteg a disznó, jelzem most az őz a sok, arra is ugyanezt mondta, a gond hogy nincs természetes ellenségük és ezért elkezdik kinyomni egymást és más fajokat az életterekből.
Dragon989
Dragon989 2 hónapja
Kicsit érdekes a monológod arról hogy mindenkinek felelősséget kell vállalnia a véleményéért. Mivel ezt te nem teszed meg. Teszem azt ki írsz egy blődséget twitterre amit te úgy gondolsz hogy számodra szimpatikus frázis. Majd ha kellő ember elküldött a sunyiba, akkor vagy törlöd az adott kiírást, vagy újra kiírod már átfogalmazva. És mindezek ellenére fröcsögsz a discordon hogy milyen hülyék az emberek. Meg hogy milyen jó csalit írtál ki. Hát nem.
Belio Trednar
Belio Trednar 2 hónapja
Mivel régóta követem a csatornát, annyira nem lepett meg, hogy milyen beállítottságúnak tartod magad. Sok dologban eltér ilyen formán a véleményünk, de teljesen mindegy. A munkádon nem nagyon látszik, legalábbis egyáltalán nem mutat túl az egészséges vitakereteken. Talán kicsit fura, de pont azért nézem a csatornát, mert mindig is saját véleményetek hangzott el (a régi "Na persze" intró :D ), nem a mainstream véleményt képviseltétek mert csak alapon. Néha jó meghallgatni másfajta véleményeket is.
kicsi mago
kicsi mago 2 hónapja
Szia sztok Ezeket a sorozatokat láttátok már: - The 100 (Visszatérők) - Gotham - Zoo (Zoo - állati ösztön) - GOD friended me (Isten belájkolt) - Pridigal Son (Gyilkos lelkek) - Deception (Szemfényvesztők) - Whiskey Cavalier (Mr. Whiskey) - The Good Doctor (Doktor Murphy) - Alvilág - Mi kis falunk - Soul Eater - My Hero Academia (Hősakadémia) - Gravity Falls (Rejtélyek városkája)
tankadamka
tankadamka 2 hónapja
Azért a bocsánatkéréssel... ha valaki nem hisz benne az azt is jelenti, hogy nem érzi azt, neki bármi miatt kellene bocsánatot kérni. Azért vannak olyan dolgok, ami miatt kellene de ugye egyszerűbb megsértődni helyette.
József Tóth
József Tóth 2 hónapja
Nekem is van ilyen pólóm.Már kicsit viseltes mert mindig ezt hordom.A Pc guru-ban nyertem.
phocalor
phocalor 2 hónapja
A mű vs. igazi karácsonyfa témához azért annyit szeretnék hozzátenni, hogy a karácsonykor legálisan forgalmazott fenyőket természetes fenyőerdőből, vágják ki ész nélkül, hanem külön erre telepített haszon erdőkből, ahonnan időbeni elcsúsztatással, tervezetten vágják ki a fákat (kicsit olyan mint az állattenyésztés). Ráadásul ezeken a területeken a talaj olyan ami a fenyőknek ideális, ami jellemzően nem alkalmas mezőgazdaságra, vagy értékesebb erdők megmaradására. Az élőhelyeket nem veszik el az állatoktól (főleg madarak és kis emlősök kedvelik a fenyveseket, nagyobb vadaknak nincsen elegendő tápanyag és búvóhely), mert a forgó gazdálkodás miatt sosem csupaszítanak le teljesen egy ilyen területet. Egy élő fa karbon semleges, vagyis elégéskor ugyan annyi CO2-t jut a levegőbe, mint amennyit életében megkötött, ellenben a műfenyővel, aminek a környezeti terhelését a műanyag alapját képző kőolaj kitermeléstől kell számolni. Vagyis míg a természetes fenyő vásárlásakor a vágás-ültetéssel a természet körforgását tartjuk fent, addig a műfenyő esetén csakis természetidegen anyag kerül a rendszerbe. Ráadásul, a műfenyőket jellemzően Kínából hozzák be (most ne feszegessük az ottani gyárak környezetvédelmi direktíváit) óriási dízelzabáló hajókon több ezer tengeri mérföldön át utaznak mire még egy rakás utaztatás után végre megérkeznek az emberek szobáiba, addig a valódi fenyők lokálisan, csak pár 10-100 kilométert zötyögnek egy kisteherautón+hazaút. Sajnos a műfenyők "környezetvédelmi megoldás"-ként említése már a nevéből fakadóan is paradoxon, de ez a piac hibája. Ez egy gonosz marketing húzás, ugyanis ezzel tudnak hatni az emberek lelkiismeretére, bűntudatot keltve, hogy rossz vagy, és nemtörődöm, ha nem az ő termékeit veszed. Ezzel együtt természetesen vannak helyek, ahol indokolt a műfenyő (pl áruházak), de szerintem ha valaki környezetvédelmi elvek mentén dönt és nem kényelmi alapon (amivel nincs semmi baj, csak akkor mondjuk azt:)), akkor válassza a természetes alapanyagot és vegyen rendes fenyőt. Ezt a témát sokkal jobban is lehetne boncolgatni, mert nagyon szerte ágazik, de ide szerintem már ez is sok volt:D
Strizeks
Strizeks 2 hónapja
Miután meghallgattam a videódat, csak úgy ránéztem a steamen az erotikus játékokra. Na kapásból ez jött velem szembe:D store.steampowered.com/app/1172050/COCKHEAD/ Egyébként steamen a keresőbe a sex szó beírása után van eresztés, a legtöbb a szokásos anime csajos igénytelenség. De vannak egész jók is.
nomad
nomad 2 hónapja
Én ugy vagyok ezzel a karácsony dologgal hogy nem ünneplem nem tartom meg számomra ez a nap ugyan olyan mint a többi.. és hogy miért? Egyrészt én nemvagyok keresztény számomra jézus egy faszi aki vizen jart egy büvész szép mesekönyvbe csomagolva én nemakarom az ő szülinapját ünnepelni azzal hogy kivágok egy fát meg egy rahedli pénzt szorok el ennek számomra nincs értelme sőtt rohhatul ellenzem azt ami manapság a karácsony lényege én alapjában vallásra leszűkitve én egy mára elfeledett vallásban hiszek ami pedig földanya mindennek anyának tisztelete és én neki mondok hálát minden falat ételért és és ez a karácsony fa kivágás egy élet elpusztitása pont az ö lelkének megtiprása amit én nem vagyok képes lenyelni. Valamint manapság a karácsony egy iszonyat felszines dolog.fejezzem ki a szeretete egy ajándékkal mondjuk feléd? És 500ft legyen a szeretetem vagy 100.000ft legyen? Érted mi a problémám ezzel? Ezt én nem tartom helyes mentalitásnak szerintem a karácsony a mai de inkább a teljes formátumában egy undorito gusztustalan pazarlo és felszines dolog
Makaveli _Hun
Makaveli _Hun 2 hónapja
Lesz meg iden otherside?🤔
Attila Koncz
Attila Koncz 2 hónapja
Az a helyzet, hogy semmilyen fenyőerdőt nem írtanak ki karácsonyfák miatt. Ezeket a fenyőket haszonszerzésre alkalmas termőföldeken ültetik. Szóval ha egyik napról a másikra megszűnik a hagyományos karácsonyfaállítás, ezek a területek nem lesznek hirtelen tele fákkal. Sőt, a sokéves nevelésben lévő fenyőültetvényeket átveszi az evés aratással járó gabonaültetvény.
Bálint Zalavári
Bálint Zalavári 2 hónapja
Azért itt a karácsonyfák esetében ne essünk át a ló túloldalára. Amiket árulnak fenyőfákat erre a célra, azokat direkt erre a célra ültetik és nevelik kertészetekben, nem pedig az erdőt vágják ki. Nyilván több év mire megnőnek, ezért mindig váltásban mennek ezek és hatalmas területeken ültetnek meg nevelnek fákat.. Akkor most környezetvédelmi szempontból mi a jobb? Az, hogyha a karácsonyfa árusítás céljából már 3-4 évre előre elültetik azokat a fákat és nevelgetik, vagy az, hogyha 3-4 évente műfenyőt vásárol valaki? Mert ne legyünk álszentek, nem nagyon tudom elképzelni, hogy ne kellene 3-4 évente újat venni. Sok dologban ez a helyzet, hogy elhitetik, hogy az új megoldások mennyivel környezet-barátabb megoldások. Az óriáscégek megpróbálják a kisemberekre tolni a környezetkárosítás felelősségét, hogy ne azon gondolkodjunk, hogy mégiscsak ők azok, akik a szennyezés 60-80%ért felelősek. Persze én is szelektíven gyűjtöm a hulladékot és igyekszem csökkenteni mindig a ökolábnyomomat, de azért ne üljünk fel a multik marketing kampányának.
Melinda Tihanyi
Melinda Tihanyi 2 hónapja
A bocsánattal kapcsolatban teljesen egyetértek. És kimondottan dühít, ha komoly dolgot elintézetnek tekintenek egy bocsánattal. Igenis a hibánkat tessék 2szer annyi energiabefektetessel orvosolni, és megmutatni mennyire gondolom komolyan. Ezt jelenti, hogy ára van a hibáinknak.
Zoltán Szabó
Zoltán Szabó 3 hónapja
Csak kíváncsiságból rákerestem erre a real vs. fake christmas tree témára, hogy tanulmányok milyen megállapításokra jutottak. Röviden: ha 5 évnél tovább használsz egy műfeynőt, akkor már összességében kedvezőbb lehet a környezet számára. De egyáltalán nem olyan egyszerű a szitu, mint azt sokan gondolnák. Forrás: www.consciouschristmastree.com/new-study-measures-environmental-impact-of-real-and-artificial-christmas-trees-on-mother-nature/
Adammars89
Adammars89 3 hónapja
Igazából a karácsony hozzájárul a több faültetéshez, mert azokat a fákat szándékosan erre a célra termesztik és gondozzák őket, nem a természetből vonják ki. Így hozzátesznek a zöldfelülethez.
world gaming magyar
Amúgy ja d de mi úgylopjuk egy ijen ültetvényröl anno lenyüták a területet komunista segnyalo a tulaj d ugyhogy nem bűncselekmény xd
FilmGamer HUN - A játék és filmkedvelők csatornája
Cyberpunk 2077 -re több helyen is azt mondták, hogy nem tűnnek elég élőnek a város egyes részei és kevés a polgárok száma. Élettelenebbnek hat a város. Ez igaz? Főleg mondjuk ezt a Prev Gen konzolos verziókra mondták. Doom Eternal idén nagy csalódás volt az eddigi összes Doom részhez képest 1993 tól máig. Remélem ez nem lesz csalódás minőségben a Witcher 3-hoz képest. A Star Wars új részeinél mondták mindig ezt, hogy megmagyaráznak minden hiányt a képregények, játékok, sorozatok :D
Bálint Ózdi
Bálint Ózdi 3 hónapja
manapság már senki sem az erdőből vágja ki a fenyőket hanem több évre előre fagazdaságokban nevelik. A kérdés mi a környezetbarátabb ha x területen fű , bokrok, és gaz nő, vagy fák még akkor is ha mondjuk 5 évente kivágnak belőle egy részt és újraültetik.Ezeket általában nem erdők helyére ültetik tehát erdőrészek nem károsodnak emiatt. csemete-kert.hu/cpg/397814/Galeria nem a hegyoldalba nevelik. nem is érné meg
Gergő Kurucz
Gergő Kurucz 2 hónapja
Köszönöm, akartam is mondani! Nem kimennek az erdőbe és összelopják/-irtják ami kell, hanem direkt e célból ültetnek, az igény nélkül eleve nem lenne ennyi fenyő. Az összkép közel sem olyan fekete-fehér, mint azt a népszerű tévhit sugallja.
Róbert Gulyás
Róbert Gulyás 3 hónapja
Szia Zoli! Nem emlékszem már rá, hogy a Ps5-ös videódban beszéltél e volna az új kontroller ergonomiájáról. Nagyon kíváncsi lennék a véleményedre úgy, hogy neked már volt alkalmad játszani vele. Xboxról váltok, számomra eléggé sarkalatos pont volt a PS4 kontrollere...
rcs2003
rcs2003 3 hónapja
Zoly te nem vagy tisztában azzal hogy a karácsonykor kapható fenyőket eleve ezért ültetik? Ez olyan naív hülyeség hogy "nem veszek fát hogy ne vágják ki" minden évben újat ültetnek és semmiféle deficittel nem jár a környezetre nézve. Egy évig vagy akár tovább is ugyanúgy részt vesz a természet körforgásában, természetes lebomló hulladék lesz. A műfenyő pedig? Háát.. paradox hozzáállás. A zöld gondolkodással meg az egész életviteletek teljes ellentétben áll, vicces hogy mégis a zöldülést promózod. A tüzijátékkal egyetértek, hatalmas baromság és biztos vagyok benne hogy mindenki unja.
FilmGamer HUN - A játék és filmkedvelők csatornája
Bűnbocsánat kapcsán teljesen egyetértek sok tapasztalatom van erről sajnos..... Ex ismerősök, kollegák stb. Viszont volt meglepetés is, egy nagy beismerés, vallomás és tényleges hosszú üzenetes elnézést kérő levél, így újra ismerősök, barátok lettünk. Mert teljes szívből jött láthatóan. S azóta se volt probléma vele. Szintúgy konzervatív vagyok, de vannak dolgok, amibe lehet liberálisabb. Viszont ettől még nem vagyok pl. kormánypárti, mert az egy álkeresztény és nem épp konzervatív kormány ma véleményem szerint. Max szavakban az. A friss botrány is csak megerősített ebben, amely botrányokból egyre több s több van sajnos. Remélem minél hamarabb vége ennek a vírusos időszaknak. Overwatch-al, Warframe-el is egyetértek. Én kipróbáltam kétszer is őket, de egyszerűen nem az én stílusom. PC filmek között is vannak jobb és eltúlzott kampányszerű filmek. Pl a Túl a barátságon Heath Ledger 2. legdurvább alakítása. Pedig ezeket a filmeket én se kedvelem 90% ban.
Ervin Magyar
Ervin Magyar 3 hónapja
Egyébként mivel minden szerdán 8 órakor szokott kezdődni ez a live így jól tervezhető bárki részére :)
József Asztalos
József Asztalos 3 hónapja
Ha teher az amit csinálsz akkor nem kell erőltetni! Mindenki is megtalálja a neki tetsző tartalmat!
Következő
Aki elkapja a csalókat
1:52:47
Megtekintés 301 E
Yuumi.exe
10:04
Megtekintés 466 E
big game BUG with MR P gadget
1:45:24