Sötét

Emberiség 2.0 - A Farkas Gyermekei 🎬 

Feliratkozás
Megtekintés 47 E
96% 454 17

#RaisedbyWolves #HBOGo #Kritika
[!!!SPOILERES!!!]
Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
📞 Discord felületünk: discord.gg/AQfZfgE
🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
🎮 Twitch: goo.gl/dc9aqa
📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

Játék

Közzététel:

 

2020.dec. 9.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
rcs2003
rcs2003 Napja
Hát ez egy fos sorozat.
ˇ Kazoo ˇ
ˇ Kazoo ˇ 17 napja
kuc - kuc coub.com/view/2j9b1z ... :D Tudom hogy vágva van mind kettő , de látok benn rációt ... Az anime az jobb ... ;P
TekashiTheTwin
TekashiTheTwin 28 napja
Ez van amikor a forgatókönyvírok herbáloznak a fagyállóra :D
sysifus007
sysifus007 Hónapja
@Otherworld Alien előtörténet radioaktivitás mutáns alkalmazkodás ezek az 1-szerű megoldások a kérdésekre
Máté Ambrus
Máté Ambrus Hónapja
Jesszus, ilyen a magyar szinkron ennél? Még jó, hogy feliratosan néztük
Kov 74000
Kov 74000 Hónapja
Hát nem vagyunk egyformák, és ez jól is van így. Ízlések és pofonok, igen ez ilyen. Érdekes hogy végig-szapultad szinte részletekbe menően az egészet. De kihagytad a film igazi mondanivalóját. Sztem ez egy sokkal mélyebb alkotás minthogy egy felszínes akció sci-fit adjon át. Elég komoly karakter fejlődések vagy változások vannak a filmben. A történet sem az a szokásos sallang posztapokaliptikus robot vs ember, ráadásul elég merészen egy elég kényes témát feszeget ami több mint érdekes, hit/ateizmus. Szóval azért több van ebben mint egy zs kategóriás alkotásban.
Viktor Nemeth
Viktor Nemeth Hónapja
Még jó hogy a jóslatra abszolút ki sem tértél ami az alapja ennek az egésznek.....
Bolivár Vucskics
Biggest LSD Tripp in History
Uwern1
Uwern1 Hónapja
Zoly, alapjáraton bírom a kritikáidat, és úgy gondolom, hogy a magyar YT felületen a kevés tartalomgyártók egyike vagy, akik képesek megfogalmazni és előadni hosszabb, logikus gondolatmeneteket (amikkel nem feltétlen értek mindig egyet), de ez az anyag kissé félre ment. Az a formátum, ahol levetíted a kritikád tárgyát, mialatt végig a "Mi a fasz?" rigmusokat ismételgeted reakció videónak hívják, és a videózás legalját testesíti meg. Bőven ki lehetett volna hagyni.
Máté Szalai
Máté Szalai Hónapja
Ez az egész sorozat csak egy ciklus egyik állapotát mutatja meg, a barlangrajzon látszik, hogy ez már nem az első loop ami végig ment. Már volt egyszer, hogy a Kepleren kígyók fejlődtek ki (azok voltak azok az óriás csontvázak) és a barlangrajz megmutatja, hogy egyszer már elindult 2 andoid a földre, hogy újra otthona lehessen az emberiségnek. Ez a sorozat csak megmutatja egy beteg ciklus egyik induló állapotát. Ciklus a Kepler és Föld között....
bartoCreative
bartoCreative 2 hónapja
Köszönöm Zoly az összefoglalást. Eddig nem tudtam hova tenni, hogy megnézzem-e. De ezután nem is fogom. Már az előzetes is nekem kúszának tünt és az atmoszféra túl hátborzongató és nem tudok rá jobb szót, ízléstelen. Mintha ha a világnak fájdalmát 10 epizódban akarták volna belegyömöszölni, dísztópikus jövőképpel. Egyébként a cím Raised by Wolves is utalás a Római kúltúra bölcsőjére. Romulus és Remusra. Plusz a Bibliai analógia. Maga az alapötlet elgondolkodtató. Vajon a keresztényhit medig tart, és az Ateista hit mikor tudatosodik fel az emberekben. Isten megkérdőjelezése. Ha Marsra eljutunk majd még jobban átbillenhet a mérleg. Természetesen istent keresni a materiális világban is botorság lenne. Sokkal inkább energiaszintek melyek összefogják az Univerzumot, alakítják. Más kérdés, hogy a halandó ember arra használta vagy használja a vallást, hogy megosszon társadalmakat és uralkodjon. Érdekes, bennem mindig fura képzet élt arról, hogy az ókori görögök a felhők felett hitték isteneiket majd felrepültek a Wright fivérek, felrepült az Apollo-11. Építgetjük azt a Bábel tornyot egyre magasabbra, de mit találunk csak egyre több és több kérdést.
Balázs Illés
Balázs Illés 2 hónapja
Amikor nagy volt a hype gondoltam megnézem, alien rajongóként majd biztos élvezném. Sajnos rá kellett jönnöm hogy Ridley Scott olyan mint egy demens papa aki mindenben ugyanazt látja és unalomig meséli ugyanazt a történetét. Van a South Parknak a része amikor Stan mindent sz@rnak lát, kezdem úgy érezni hogy Ridley Scott évente két évente belesz@arik a szánkba. Ennyire nincs már ötlet? Ennyire igénytelen már a nézőközönség? Ennyire repetitíven kell elismételni és újraélni mindent? Ötleteket szeretnék már látni, igényes történetet amit még valaki nem mondott el. Nem szeretnék megúszós látványorgiát, vagy 5 téridőben ugráló űrdallast , sem 30. bőrszerkós Marvel kapitányt. Elnézést a negatív kommentért de én mára már kiégtem.
Tomi Csuta
Tomi Csuta 2 hónapja
próbáltam szeretni a filmet de nem ment. bíztam a bolygó ismeretlenségében..
Signum Laudis
Signum Laudis 2 hónapja
Nagyon borult film
Laszlo
Laszlo 2 hónapja
Zoly az nem légi sikló, hanem egy mutáns folyami ingola ... itthon is honos két fajtája. Mondjuk azok nem a levegőben úsznak általában. Amúgy minden rész után nekünk is az az érzésünk hogy most akkor mi a fasz van ?! Nah majd a következő részben hátha ... aztán megint csak újabb anomáliák. Az androidoknál meg az empátia és egyéb emberi tulajdonságok az évek alatt alakulhattak ki, ahogy az embereknél is évekbe telik az elsajátításuk. (Már ha sikerül)
kinqragnar
kinqragnar 2 hónapja
Mitraista Ragnarék🤣🤣
- Hlavacan
- Hlavacan 2 hónapja
A Nap-kultusz igen ősi, és elég érdekes is, több kultúrában is megjelent. Jó sorozatban látni, csak kár, hogy annyival el van intézve, hogy ők a "vallásosak".
áron kovács
áron kovács 2 hónapja
a szomorú az, hogy nem az összes gyereket menti meg, csak azokat akik hasonlítottak a meghalt elődökre :/
Both Luca
Both Luca 2 hónapja
Mitroisták=kkk
Bence Zsigmond
Bence Zsigmond 2 hónapja
Én is úgy vélem, túl sok minden szorul magyarázatra, és a bolygóval kapcsolatban is csupán egy infót kaptunk, hogy emberek laktak rajta. Egyetlen válasz amit kapunk a lények eredete, ami amúgy is egy harmadlagos dolog, sokkal érdekesebb hogy itt fejlődtek-e ki, és ha igen, hol a többi állat. Lehetetlen, hogy egy bolygón csak emberek fejlődjenek ki. Szóval ez is több kérdést vet fel mint választ ad, és bár van pár feltevésem, mire is jut majd el a sorozat, de ennyire nyitvahagyni nem lehet minden oldalát, mert nem lesz ami összetartsa. Ennek ellenére érdekel a folytatás, de vagy kellett volna még 2-3 rész, vagy egyel kevesebb az évadba, így ez kevés.
Tom Shepherd
Tom Shepherd 2 hónapja
Ez a sorozat érdekes, de a bajom nekem is az volt, hogy az évad végén ahelyett hogy elvarrnának pár szálat, kinyitnak vagy 3 újat. Az egész elsö évad csak megágyaz a másodiknak így csak forgattam a fejem a végén, hogy mivanmivan.
Gábor Bárkányi
Gábor Bárkányi 2 hónapja
Egy kis kiegészítés: A sorozatban többször is elhangzik, hogy a "bárkán", amit Anya elpusztít, ezren utaztak (hogy ez mennyire pontos, vagy körülbelüli szám az nem derül ki ; illetve hozzáteszem angolul néztem felirattal és abból derült ez az adat). És nem, nem csak egy hajóval utaztak, hanem többel - valószínűleg azok még úton vannak a bolygó felé - Tehát az új civilizáció létrehozását nem csak a sorozatban látott 20-25 emberekkel képzelték el. Mindezek mellett: Nagyjából egyetértek a kritikában elhangzott dolgokkal. Magam is úgy gondolom, hogy egy érdekes felütéssel kezdett a sorozat, de aztán az egyre és egyre felmerülő újabb kérdések annyira kisiklatták az egészet, és elterelték a történetet egy ilyen "annyira de annyira" misztikus összezavarodottságba ... Egyetértek a kritika végén megfogalmazottakkal: kevesebbet kellett volna összezavarni a nézőket ebben az évadban, és azoknak a kérdéseknek egy részét mindenképp tisztázni kellett volna jobban az évad végére. Ettől függetlenül amúgy szerintem még egy érdekes sorozat, mindenképp várom a 2. évadot.
Kornel Biro
Kornel Biro 2 hónapja
Dögös Robi a XXII. század szuperfegyvere(03:56) :D
Zoltan Szabina
Zoltan Szabina 2 hónapja
Sírtam a végére a katyvaztol
Neno0204
Neno0204 2 hónapja
Barlangrajz dolog szerintem már megtörtént dolgot mutat be , hogy innen menekültek a földre és így lettek emberek a földön . Sok érdekes felvetés van a filmben amit sajnos sok baromsággal elcseszik .
Payn Hs
Payn Hs 2 hónapja
Szerintem egy az egyben prometheus előzménysorozat rengeteg utalás van benne erre a "kigyó" például vagy hecker aki azt mondta hogy az emberiség ujra meg ujra kipusztitja magát. Vagy mondjuk a tervezők sisakja is feltűnik nem is egyszer . Rengeteg van ebben a sorozatban remélem nem rontják el majd a második évaddal
Hermann Zsolt
Hermann Zsolt 2 hónapja
Kifejezetten gyenge ( a rendezői korai stilusához képest - mert amit az utóbbi években művel : egyre inkább meredeken zuhanó minőségű..sajnos ) , bibliai történeteket random összedobaló zagyvaság - tech köntösben.. Nagyon vártam .. nagyot csalódtam.
Al Capone
Al Capone 2 hónapja
Ez nagyon jó videó lett. Tetszik nagyon ez az új bemutatás.
Attila
Attila 2 hónapja
Na, úgy látszik nem csak Kinzonnak áll jól a végigvezetés. Jöhet még!
Ggaabor
Ggaabor 2 hónapja
Ezt a kommentet úgy írom, hogy a vidit nem néztem meg és nem is fogom, mert igazán érdekel a sorozat. Ez egy picit coming out lesz. Én sok igazán nagyszerű élményt köszönhetek az OtherWorldnek: What remains of Edith Finch (szuper volt, Zoly!) Firewatch, Hero of many, Subnautica, Portálok, Limbo... Köszönöm. Igazán. Jobb az OtherWorld, mint bármelyik másik magyar csatorna, ami videojátékokkal is foglalkozik. Őszintén mondom. De nekem Shirin és Archon távozása óta mégsem elég jó. Azóta is kitartóan meg-meg nézem a videókat, mert profik és szeretem Zoly stílusát ( főleg a rage-jeit 😋) de már nem kapok tőlük annyit, mint rég. Kissé izzadságszagúvá vált nekem az egész. Persze könnyen lehet, hogy csak megöregedtem, és már nem én vagyok a célközönség. De kicsit úgy érzem, cserbenhagytak. Sajnálom.
józsef holló
józsef holló 2 hónapja
"Ez meg mi a f@szom" Hát Stephen King-álomcsapdából a wc szörny. :D
Endre Szabó
Endre Szabó 26 napja
Nekem is ez ugrott be.
Losonczki Petya
Losonczki Petya 2 hónapja
Hát én 6 részig bírtam,utána végigtekertem. Az első rész még valamilyen szinten ígéretes volt de utána érdektelen és unalmas lett.
Olivér Papp
Olivér Papp 2 hónapja
18:34 ezt te komolyan gondoltad, hogy 2020 ban az a legnagyobb fenyegetés a gyerekekre, hogy nem néznek szét az úton? Tényleg ennyire sötét vagy? Mindig mondasz valami brutális szarságot, de most már tényleg olyan, mint ha a szád helyén is csak egy segg lenne.
Otherworld
Otherworld 2 hónapja
Tudtam, hogy ebbe bele fog állni valami okostojás :)
Kathi Balázs
Kathi Balázs 2 hónapja
hurun.info/to/vide/po9nj66Y1KfXvs0.html Jaffa!! Kree!!! 😂
Botos Tamás
Botos Tamás 2 hónapja
"rászervezték" a zsinaton... nagyon találó! és mennyire jól leírja a katolikus egyház alapállását is
András Adamecz
András Adamecz 2 hónapja
Én az évad végén levő ateista űrhajót sem értetem. XD
Dr. Merasmus
Dr. Merasmus 2 hónapja
Valahogy azt hiszik, hogy kérdéseket félteni menő de válasz az már nem fut a költségvetésből...
József Nagy
József Nagy 2 hónapja
Mindig is mondtam. A kábszi rossz.:)
Valentin Vas
Valentin Vas 2 hónapja
Egy csomó kérdés amit Zoly feltett már meg lett válaszolva. Pl azok a humanoid lények mind emberibbek voltak csak valamiért visszafelé fejlődnek és állítiasodnak. Az egyi fajta már messzebb eljutott ezen az útom szimplán ennyi. Az meg szerintem evidens, hogy csomó mindent későbbi évadokban terveznek megválaszolni.
Péter Hirkó
Péter Hirkó 2 hónapja
Nekem tetszett az első évad. Várom a folytatást.
Norbert L
Norbert L 2 hónapja
Nekem tetszett, és egyáltalán nem zavart a sok nyitott kérdés...kreatív ember vagyok, sokmindent belelátok. Bevallom hogy sok aspektusban el van baszva, az írók inkább kiélték az elfajzott gondoltatikat, minthogy egy jól emészthető sorozatot csináltak volna:D Valamiért mindig tetszenek az ilyen elborult faszságok :D Szeretem, ha sok a misztérium és a nyitott kérdés, itt kicsit túltolták...de mivel én egy unalmas sci-fi drámát vártam, nekem így is pozitívra jött ki az eredmény. Mondjuk én nem tudtam, hogy ezt a sorozatot ennyie kész elvárásokkal nézték az emberek, így megértem, ha csalódottak, mert tényleg sok a következetlenség benne...számomra csak egy random sorozat volt 0 elvárással, amiben végül kellemesen csalódtram... Én főleg Campion látomásait tartottam hülyeségnek...aztán Apa féltékenységi rohama kiverte a biztosítékot...azt még nem tudjuk, hogy őt még mikre programozták...egyértelmű, hogy bonyolultabb, mint egy sima robot, hiszen az átprogramozása sem volt sikeres...szerintem az egyik funkciója, hogy megkérdőjelezze Anyát, de akkoris túl emberi. Van egy teória van a fejemben, amit itt megosztok, aztán vagy hülyeségnek tartjátok, vagy nem...(többetek szerint hülyeség lesz): Anya egy földön rekedt idegen AI-al beszélgetett/közösült, akinek kellett egy avatar, hogy elfoglalhassa a Keplert, és megszerezze a rajta lévő építményt. Ennek az előzménye, hogy az alkotó (aki a nekromantákat tervezte, és valószínűleg a legokosabb ember a földön) miután rájött, hogy Sol csak egy idegen AI, elhagyta a vallását, és ateistának állt. Miután Sol tönkrevágta a földet, az alkotó rájött, hogy egyezséget kell kötnie vele az emberiség túléléséért: megtervezi és kikelti Sol avatárját, amit a Kepler-22b barlangrajzok alapján egy kígyó-isten alapján mintázott meg, és azzal az ottani lakókat is meghódítja...cserébe emberi embriókat is visznek, és az emberiség a Kepleren élhet tovább, amíg a földiek kipusztulnak... Az alkotó végül szembement az alkuval, és a droidokat végül ateistának programozta. A programkód már Sol-nál volt, de a célhardver (Anya) már nem volt a földön, így Sol arra sugalmazta a hívőket, hogy azonnal induljanak a Keplerre. Az átverés akkor bukott meg, amikor Anya csatlakozott a kapszulára, és Sol beleágyazta az új avatar terveit a programjába. A karakterek fokozatos szellemi leépülését a furcsa építmény aktiválódása okozza, ami a (Mass Effectből ismerős) sulykolást sugározza, miután a hívők véletlenül feltöltöttek energiával. (az elégett pap üzemanyagként szolgál az építménynek) Sol a földön enyhe sugallmazáskra volt képes, és istennek vélték, de az építmény hardverével már kész látomásokat generál, így tereli az embereket a saját célja felé. Azt az építményt, vagy inkább annak tartalmát akarja eljuttatni a földre. Ez annak a fajnak a genetikai kódja lehet, ami őt készítette, a föld szétbombázása pedig inkább terraformálás volt... Érthető módon Sol az elektronikus rendszereken keresztül hamisított adatokat küldött a Kepler feltérképezésénél a földre, kitörölte az építményt, az őslakókat stb...mert az morális kérdéseket vetett volna fel, ami lassította volna a küldetést. Szerintem így viszonylag kerek lenne a történet, de a volódi háttérsztori valószínűleg nem ez, és a 2. éved sem fogja teljesen felfedni...mindesetre én élveztem a fejtegetést, ezért is szeretem az elvont dolgokat...
WolfSteel Alrickh
WolfSteel Alrickh 2 hónapja
Nem láttam a sorozatot, nem is hallottam róla eddig. Távolról sem tartom kizártnak, hogy csak én vagyok ennyire elborult, de hallgatom Zoli kommentárját, a történetmesélését, a kibogozást, a felvetett kérdéseket, a megállapításokat, az észrevételeket, a kvázi "szombólum feloldását" a végén és egyetlen egy dolog dübörög bennem: TÖKÉLETESEN leírták jelen korunkat. Egy észveszejtően nagy pofont osztottak ki. Hogy szánt szándékkal, avagy tudtukon kívül, erről fogalmam sincs és utólag már mindki azt mond, amit akar. Töredékét láthatom csupán annak, ami a világban történik, hisz porszem méretű vagyok a végtelennek tetsző sivatagban, de azokból az információ áradatokból, megtapasztalt jelenségekből, amik elérnek napról napra, nekem kristálytisztán kitűnik az, hogy ezt éljük. Avagy épp ennek a kapujában ácsorgunk. Zoli kérdései teljesen logikusak és jogosak; a felvetései helytállóak; értetlensége és a magyarázat követelése/keresése pedig vitán felülálló értéket hordoz magában. Szóval nem állítom, hogy a sorozat jó vagy rossz, azt pedig mégcsak véletlenül sem akárcsak feltételezném, hogy hibátlan volna. Zoli szavait hallgatva azonban nem tudok nem hangot adni a kérdésemnek: nem kéne ráismernünk a film felvonultatta dolgok és a saját valóságunk közti párhuzamokra? Meglehet túl mélyreszántó elmélkedés volna mindez. És tán egyetlen ember kevés is ahhoz, hogy mindenre rájöjjön és/vagy megválaszoljon. Elképzelhető, hogy bele sem kéne fogni. Mégis, talán felfedné a leplet néhányunk előtt valamiről. Talán elindítana valamit, mozgásba hozna egy apró szerkezetet. Nem tudom. De azt igen, hogy ez a komment is valszeg eltűnik a többi erdejében. Aligha fog bárki is rálelni valaha, de azért...itthagyom. Ahogy a kártyákat a filmben. Köszönöm Zoli
Sonny Myson
Sonny Myson 2 hónapja
Uhh ezt a faszsàgot,de jó hogy nem keztem el nèzni..
tirius66
tirius66 2 hónapja
Van a bolygon egy idegen tudat, aminek koze van Mythras-hoz, a Mythraistak altal megtalalt technologahoz (dark photons vagy mi), meg a kigyo lenyekhez. Elvileg ez (az egyik) story feloldas. Ez egy misztikus scifi tortenet, kicsit fura de szerintem nem erttelmetlen meg szar, csak nincs feloldva elegge az evad vegen.
tirius66
tirius66 2 hónapja
Ketto: A tortenet vitatja azt hogy egy bizonyos szintu intelligencia mellett (legyen az mesterseges) az erzelmek megjelenese adott.
Apró Zsolt
Apró Zsolt 2 hónapja
Ez lesz abból ha valaki nem ért meg egy ilyen sorozatot és az értetlenkedéséből fakadó frusztráltságát gúnnyal vegyítve szabadítja rá az internetre. Ez a sorozat egy gyöngyszem(annak aki érti).
Zs85 H
Zs85 H 2 hónapja
@Apró Zsolt haha jól van jól van :D az, kvantum fizikális igen.
Apró Zsolt
Apró Zsolt 2 hónapja
@Zs85 H nem védem csak konstatálom hogy úgy mondasz valamiről véleményt hogy azt sem nem nézted meg rendesen sem nem érted. Te itt arról teszel bizonyságot hogy nem figyelsz nem nézel és nem gondolkodsz de erről én nem tehetek. Jogod van bármiről bármiféle véleményhez. Magyarázni felesleges mert a legalapvetőbb dolgokra sem figyeltél oda ami semmiféle gondolkodást nem igényel. A többi valószínűleg kvantumfizika lenne.
Zs85 H
Zs85 H 2 hónapja
@Apró Zsolt haha vicces amilyen elkeseredetten próbálod védeni ezt az agyatlan baromságot XD nagyon bizonygatod hogy nem nekem készült meg ilyenek ezek az egyetlen érveid... de megmagyarázni már nyilván nem tudod a nyilvánvaló hülyeséget. mondom, zárjuk is le ezzel és szálljon mélyre a kép az antigravitációs angolnáról ami egy robot szájából mászik elő mielőtt túl éli a magmát és még 10x nagyobb is lesz a max pár órás mélyrepülés végére... 👏👏👏
Apró Zsolt
Apró Zsolt 2 hónapja
@Zs85 H tehát summázzuk a dolgot. Azért baromság mert nem nézted meg rendesen majd mikor választ kapsz a kérdéseidre akkor pedig azért lesz baromság. Nem a hozzád hasonlóknak készülnek ezek a sorozatok az már bizonyos.
Zs85 H
Zs85 H 2 hónapja
@Apró Zsolt na jól van XD ez így még nagyobb baromság. egyre nagyobb hülyeség az egész. egy élőlény örökli az android gépészeti dolgait. pff úristen.
Adam L.
Adam L. 2 hónapja
Ennyi magyar szinkron pont elég volt a sorozatból.
Milan Kunos
Milan Kunos 2 hónapja
Rendezz te egy filmet vagy sorozatot, és majd meglátjuk, az milyen lesz.
Otherworld
Otherworld 2 hónapja
Csinálj egyszer te egy videót és meglátjuk az milyen lesz.
Roland Szlotta
Roland Szlotta 2 hónapja
Én 3 rész után untam meg meg ezt a vödörnyi wtf katyvaszt ami ez a sorozat.
Skyrim_f0ever
Skyrim_f0ever 2 hónapja
Nen azért mert fekete 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣
George Parallel
George Parallel 2 hónapja
De jó hogy bele se fogtam ebbe a fszságba :D
Péter Hajdu
Péter Hajdu 2 hónapja
Hát... se füle se farka az egésznek. Tök mindegy, hogy ki a rendező, ha a forgatókönyv semmitérő. De maradjunk a rendezőnél: R.Scott és az androidok... már megint androidok... kész csoda, hogy annak idején nem derült ki valakiről a Gladiátorban, hogy valójában egy android. Karakterek... nincsenek, de még az androidok a legérdekesebb karakterek. Ami elég gáz, hiszen arról beszélünk, hogy a gépek érdekesebb személyiségek, mint bármely más ember. :D "Ragnar" lenne még érdekes, el is kezdik kibontani a karakterét aztán hipphopp megőrül és kuka. Kb. ahogy ő őrül meg úgy szaródik el időközben a sorozat. Mielőtt megőrülne még érdekes, vannak kérdések, misztikum stb. Várjuk, hogy mi lesz a karakter sorsa, milyen válaszokat kapunk a kérdésekre. Sol beszél Ragnarhoz, ő az új kiválasztott... húúúúú, de izgi, mi lesz ezen a szálon! Aztán mindenki megkattan, anyát felcsinálják online, a kérdésekre újabb még elborultabb kérdések (egymásnak és a tényeknek ellentmondó kérdések jönnek), válaszok sehol. Értem én, hogy lesz második évad, de ki várja?!
András Kiss
András Kiss 2 hónapja
En mindaddig lelkesen neztem, mig a csaj meg nem szulte az antigravitacios kigyot..
Daniel Kovacs
Daniel Kovacs 2 hónapja
A mai napig nem értem, hogy tudtam ezt a sorozatot végignézni. Már a jelmezek is botrányosak.
Dokito
Dokito 2 hónapja
Mekkora poén hogy ragnarnak hívják itt is mag a vikingekben is 🤣🤣
Ádám Tamás
Ádám Tamás 2 hónapja
Itt Marcusnak hívják
lacikacsi
lacikacsi 2 hónapja
Hogy hívják azt az embert, aki mindenhez ért? Sehogy, mivel ilyen ember nem létezik. Meghallgatva a kritikát, elolvasva a hozzászólásokat az tapasztalható, hogy a legtöbb negatívum a sok kérdés megmagyarázatlanságára irányul. A Prometheus-t és az Alien: Covenant-ot az Alien franchise gyilkosaként emlegetik azért, mert meg akarja magyarázni mik is azok az idegen lények. Ott az a baj, hogy megmagyarázza a felvetülő kérdést, itt az a baj, hogy nem magyarázza el. Sajnos minden "termékkel" kapcsolatban közönségvizsgálatot végeznek. Így elképzelhető, ha lesz is folytatás az már a nézőközönség igényeinek kiszolgálására fog irányulni. A magam részéről én hálás vagyok azért, hogy ilyen filmet még készítenek. Remélem lesz is, mert ritkaság számban megy.
Bl4s1us
Bl4s1us 2 hónapja
Úgyis feleslegesen írok mert láthatóan nem érted a problémát. Az Alien kb. 30 éves franchise volt amikor Scott kitalálta, hogy ideje utólagosan a lények eredetével és az emberiség idegenek általi teremtésével foglalkozni az Alienben, ami eredetileg egy sci-fi horror volt magvasabb filozófia nélkül. Ráadásul ő csak az első filmet csinálta, volt még mellette 3 másik rendező akik többé kevésbé bővítették azt az univerzumot, az egyéb könyvekről, játékokról, AVP-ről nem is beszélve. Vagy nagyon jó válaszaid legyenek vagy ne legyenek semmilyen válaszaid. Scottnak láthatóan az első film idején még nem voltak válaszai, azóta pedig rossz válaszokat talált ki. Ilyen válaszokat pedig senki sem akart az Alienben. Scotton már régen túlnőtt a saját alkotása amikor kitalálta, hogy ideje belepiszkálni. A Prometheus Alien filmként megbukik, a Covenant pedig minden szempontból. Ez egy új sci-fi sorozat aminek a mitológiáját és a kérdéseit nem lehet egy 40 éves, elsősorban filmes franchise-hoz hasonlítani viszont Scott mostani kéze nyoma amit a Prometheus és a Covenant képvisel sajnos ezen a sorozaton is tapasztalható. Csak rajta kívűl ez kevés embernek tetszik. Az értelmes sci-fit kell értékelni mint az Expanse, Dűne, Szárnyas fejvadász 2049, Érkezés és nem az ilyen művészkedős zagyvaságokat.
Attila Jónás
Attila Jónás 2 hónapja
Egy kis teológiai-egzisztencialista (lételméleti) kiigazítás. A 'sol invictus' ("legyőzhetetlen nap") ünnepe NEMCSAK a Mithrasz-kultúrkörben volt ünnep, hanem szinte az összes vallás valamelyest a "fényt ünnepelte" (nem tudom jobban kifejezni...), és ünnepli ma is december végének tájékán. Mi a "fény"? Fizikai szinten azt jelenti, hogy a napsütéses órák száma növekszik a téli napforduló, a solsticium (december 21.) után. Ennek megfigyelésére a régi korok emberének évezredekre lehetett szüksége, illetve annak fölfedezésére, hogy az életben vannak ciklusok, ismétlődő időszakok; ilyenek a napfordulók. A "fény megnövekedése" NEM AZONNAL látszik meg, rögtön 21-én, hanem csak 2-3 nap múlva tűnik föl, hogy jé, KÉSŐBB megy le a nap... Azta! A fény kezdeti növekedése után itt a tavasz, kibomlik az addig tetszhalott élet stb. (legalábbis persze az északi féltekén, a mérsékelt övezetben élőknek mindenképp; de úgy tudom, mintha akkor hidegebb is lett volna az éghajlat...). Ha absztrakciós síkot váltunk, azaz elvonatkoztatunk, és némi metafizikai tájékra vetődgetünk, akkor a fénynek lesz egy megfelelője (többek közt) a keresztény vallásban: a SZERETET (most legyen mindegy, hogy ki mit vetít erre a fogalomra); ez mindenképp egy olyan pozitív folyamat, amely az emberek számára inkább jó, mint rossz; azt is lehetne mondani, segít, hogy az emberiség meghaladja önnön állatiasságát. Jézus Krisztus cselekedeteivel, tetteivel ezen folyamat két lábon járó példázata volt, olyan, mintha a fény köszöntött volna be a létezésbe (fizikai szinten). Példázatai megjelennek az Újszövetségben, meg többé-kevésbé a Koránban is (úgymint Mohamed előtti prófétáé pl.) stb. Hogy mikor született Jézus fizikailag? Nem fontos a metafizikai sík szempontjából, ezt inkább a liturgia (szertartásrendszer) miatt nem ártott valami alkalomhoz kötni, és adta magát (többek között) azon a bizonyos zsinaton, hogy akkorra tegyék születését, amikor a téli napforduló után pár nappal fizikai szinten is több lesz a fény, nemcsak "a szívekben". [:)] A tapasztalás így válik berögzült "tudatossággá"...
Duarin Aratir
Duarin Aratir 2 hónapja
A "ragnart" játszó karakter semmi mást nem tud az összes filmjében ugyanazt a karaktert hozta még a kéz mozdulatai is ugyanazok mindig...
Hard 3n3d
Hard 3n3d 2 hónapja
Mondjuk nem nagyon tudom hogy mit vártak az emberek Ridley Scott-t tol egy Alien: Covenant után már a bemutaton látszott hogy ez egy Lindelof féle bullshit aminek az a lényege hogy minél nagyobb baromságokat dobáljunk ősze ne legyen értelme majd amikor az egész katyvasznak vége azt tudjuk mondani hogy hülye vagy mert nem érted. :D
dexx_advre_ moto
dexx_advre_ moto 2 hónapja
"Apával nem foglalkoznék, és nem azért mert fekete." :DD ez szép volt ha jól értelmeztem:D
Dávid Langó
Dávid Langó 2 hónapja
bölcsies
Tacsi1984
Tacsi1984 2 hónapja
Bárcsak a Gorefest lenne több és nem ezek az ertetlenkedő bemutatók 😐 vannak kérdések, igen, várjuk a következő évadot. Mi ezzel a baj? 🙂
Gábor Kalocsa
Gábor Kalocsa 2 hónapja
Korrekt kritika, bár szinte egy cseppet sem értek vele egyet. A túlzásokba esést, túl nagyot vállalást, elszalasztott lehetőségek említését nem is értem igazán, talán a válaszok zavaró hiánya fogalmazódott így meg Zolyban. Amellett a sorozat nem adaptáció, eredeti ötleten alapuló munka. Az első évad úgymond egy tutorialként szolgált számomra, nagy vonalakban bemutatja a szitut, a kellemes, mindent átitató misztikum gyökereihez köthető legfontosabb kérdéseket teszi fel a néző magának szép sorjában, amiket a sorozat bizony válaszok nélkül hagy, így van. Biztosan tudtam, hogy sokaknál ez veri majd ki a biztosítékot, hogy nincsenek konkrétumok, nincsenek egyértelmű megoldások, egyszerűen csak megyünk tovább és tovább a látszólag értelmezhetetlen katyvaszban gázolva. Kőkeményen figyelni kell, mellette elmélkedni, lehetőségeket felvázolni magadban, megpróbálni összehegeszteni a darabkákat, elmélázni az esetleges szimbolikán. Imádtam, hogy nincsen az arcunkba hajítva semmiféle megoldás, olyan érzésem volt, mintha kutatóként vettem volna részt ebben az egészben, nincs senki, aki feltárja helyettem a titkok nyitját, lassan, módszeresen kell megfejtenem magamnak azokat. SPOILER!!! Akkor jöjjön néhány feltevés: A Kepler-22B szerintem az a hely, ahonnan a földi civilizációnk eredetileg származik. Az ottani kultúra, netán ökoszisztéma tönkrement, visszafejlődött, beütött valami katasztrófa, így a teremtés magjait el kellett hinteni egy új bolygón. És lám, most jóval később, de végül a Föld is dögrovásra került, így hát körforgás szerűen visszatérünk a teremtés eredeti bölcsőjébe, mit sem tudva annak valódi múltjáról. A nekromanta robotokat olyan ősi tekercsekben, írásokban található technológia segítségével építették a földi emberek, melyet nem sikerült teljesen megfejteniük, számos rejtély övezi még a jelen technikai fejlettség ellenére is, mindez említésre is kerül az egyik részben. Eme ősi "használati útmutatók" alapján könnyen elképzelhető, hogy e technológia eredeti tulajdonosai, nevezzük hirtelen tervezőknek őket, olyan kvalitásokkal is képesek voltak felruházni a nekromantákat, amikről aktuális építőiknek(földi emberek) fogalmuk sincs, hogy egyáltalán a programjuk, netán testük részét képezik. A virtuális szexlebegés alkalmával olyan parancs töltődhetett fel Anyába, ami beindította az egyik ilyen funkciót benne, nevezetesen egy inkubációs folyamatot, pont úgy, mint amikor a 3D nyomtatónak kiadod a parancsot. Tehát Anya nem megtermékenyítve lett a hagyományos értelemben, csak beindult egy addig alvó funkciója. Az entitás pedig, aki a hapsi képében beszélt hozzá, valószínűleg ugyanaz a lény/tudat/valami, ami a többieket is kísértette. Mindegy kihez szólt éppen, de úgy tűnik, hogy egyszerre csak egy szereplőhöz képes beszélni, dolgokat láttatni vele. És az is egyértelműen kiderül, hogy ez a "hang" végig azon munkálkodik, hogy a kígyó világra jöjjön, vagyis valahogyan érdekében állt annak születése. Anya az egyik részben ugye rátalál egy keltető cellára, amibe a Kepler elfeledett népe zárta az életet adó androidokat. A robotok feladata lehetett létrehozni a bolygón elterjedt kígyókat, valószínűleg a hatalmas csőjáratokat használták ezek a lények a gyorsabb közlekedéshez. Amire a legújabb példányak semmi szüksége, hiszen repül a drága, azért repül, mert "örökölte" Anya e képességét, programját, lemásolt belőle valamit. Hogy mitől ennyire különleges Anya, azt vastag homály fedi, elképzelhető, hogy a földi átprogramozása során már bőven ki volt választva e feladatra. Hogy valódi istenséggel, eleve elrendeléssel vagy valami mással van dolgunk, még nem tudhatjuk. A kígyók valódi szerepe, funkciója szintén rejtély egyelőre, de bizonyára szorosan kapcsolódnak a Kepleren egykor jelen lévő civilizációhoz, akik véleményem szerint nem tűntek el teljesen. Többször is említik a trópusi zónát, ahol eredetileg le akartak szállni az első részben, ezt a vidéket egy nagyon erős elektromágneses tér övezi, ami azonnal megközelíthetetlenné teszi a hajók számára. Úgy tűnik, tökéletesen alkalmas hely lehet a régi civilizáció maréknyi túlélőjének elrejtésére, netán egy bárkaszerű település, vagy újabb misztikum helyszíne lesz. Az is elképzelhető, hogy az ateisták már jó ideje jelen vannak a bolygón, és többet tudnak az egészről. Kérdés, hogy az utolsó részben elsuhanó hatalmas hajó akkor érkezett velük, vagy már egy ideje ott tanyáznak. A robotok "érzelmeit" meg egyáltalán nem éreztem kínosnak, Scott mindig is nagy érdeklődést mutatott a mesterséges élet karakterisztikája iránt, és főleg egy ilyen irányú sci-fi esetében nem hiszem, hogy problémát kellene okozzon, ha a gépi lét gondolatáról, a lélek szikráját adó löketről, az élettelen és élő határairól is szól az eszmefuttatás. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de rengeteg dologról lehetne beszélni a sorozat kapcsán. És igen, a készítők elmondása szerint a második évad sok dologra fényt derít majd, nem hiszem, hogy ezzel bármi baj lenne, megy majd minden a maga medrében. Egyértelműen rétegsorozat a A farkas gyermekei, nyilván nem tökéletes, olykor még önmagához képest is elkalandozik, de összességében olyan komótosan izgalmas, kellemesen idegen, felfedezést ígérő közeg ez, nagyon hiányzott már nekem valami hasonló. Várom a továbbiakat. Üdv!
Nágel Ferenc
Nágel Ferenc 2 hónapja
Utolsó kérdésre válaszolva Szerintem a Denveri Musztángok csapata volt :D
Béla F.
Béla F. 2 hónapja
“Space Síp”... ááááá bazmeg!!! 🤦‍♂️🤦‍♂️🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Géza Kolompár
Géza Kolompár 2 hónapja
Huhh. Nem akarom védeni a sorozatot, DE 1: A mithraisták (remélem jól írom) hajója egy rendes, kolonizáló hajó volt, valószínűleg több ezer (ha nem tízezer) telepessel a fedélzeten. Ahogy kivettem a sorozatból, a flashbackekből és párbeszédekből, a hívők alkották a "világkormányt", az ateisták pedig az "underdog" ellenállókat. (lásd: felszerelések, fegyverek, Nekromanták, fejlett androidok, ezeket szinte mind a hívők oldalán láttuk és nem sokat láttunk az ateistáknál, de ez csak feltételezés [és fostak a nekromantától, mint a tűztől, a mitraisták meg csak néztek, hogy "He?"]) Így, és ez benne volt a sorozatban is, konkrétan kimondva, hogy az "ateisták kolonizációs programja" az egy (!) hekker csávónak az indie projektje volt, sufnituningolt androidokkal és űrhajóval. Ezt el is mondják. Nem volt észszerű, nem volt hatékony, kétségbeesett próbálkozás volt csupán. Szerintem marha jó jelenet volt és a hideg cikázott a hátamon, mikor bejelentik, hogy a zónában az oxigénszint élhető alattira csökkent és a csávó pedig bütyköl tovább. Szerintem az a jelenet mindent elmondott erről. (Az évad végi ateista hajót pedig majd meglátjuk a kövi évadban, hogy miért és hogyan.) 2: Ha egy sztoriban lezárnak, elvarrnak minden szálat, megválaszolnak minden kérdést, akkor egyszerűen vége a történetnek. Akkor minek második évad? Minek erőltetnek egy folytatást, ha arra már semmi szükség....oh wait.... Na mindegy, én nem láttam ennyire drasztikusnak ezt a sorozatot. Persze, az évadzáró részben a repülő kígyó nálam is lecsapta a biztosítékot, de attól még az összes misztikumot és kérdést érdekesnek találtam, amit a sorozat elénk dobott és nem értem, hogy miért várta volna el bárki is, hogy az évadzáró részben hirtelen összecsapjanak mindent, megválaszoljanak minden fontosabb kérdést és paff, mehet mindenki a dolgára. Sol egy idegen gép, ami mindenkit megőrjít, Anya megszüli a Sol által a programozásába nemzett sátánfajzatot, amit aztán megölnek, közös erővel felrobbantják az idegen gépet anya energiaforrásával és a túlélők tökéletes harmóniában világbékével a keblükön boldogan éltek, míg meg nem haltak? Ez jó lett volna kb 45 percben fel és le is vezetve? 3: Az androidok érzéseiről pedig szintén van teóriám, ha valakit érdekel, leírom. Szóval nem értem a felháborodást. Nem volt egy kiemelkedő darab, de tetszett. Kíváncsian várom a folytatást.
Géza Kolompár
Géza Kolompár 2 hónapja
@kusnyerkata Nos, erre sem számítottam :-D Lényegében (amennyire értek hozzá és amennyiben nálam okosabb emberek véleményére hagyatkozhatok a témában): Az MI nem képes emberi érzelmekre, csupán azok szimulálására. Ahhoz, hogy létrehozzunk valamit, ami képes emberi érzelmeket átélni, ahhoz pontosan azokat a biokémiai folyamatokat kéne lemásolni, amik az emberi agyban lejátszódnak. Akkor pedig már felesleges az MI megnevezés, mert legyártottunk egy embert. :-D Visszatérve: AZONBAN! Én, személyes véleményem az, hogy az MI-nek egyetlen "esélye" van az érzelmi síkot létrehozni magában, az pedig a hibás program/túl sok program, ami anomáliákat okoz. Mit értek ezalatt? Hát, például, mikor egy gyilkológép harci androidot átprogramozol gyermeknevelésre. ;-) Az ember is így kezdte: Öröm, bánat, düh, meglepődés, félelem és undor. Majd, ahogy a tudatunk tágult, több információt kaptunk a világról (új program), akkor kialakultak a magasabb szintű kognitív érzelmek, mint a büszkeség, irigység, szeretet és féltékenység stb. Így szerintem az MI program anomáliáiból is kialakulhat valami. Nos, ez a véleményem az MI-ről, úgy általában és a sorozatban, azt azonban meg ne kérdezd, hogy Apa miért és hogyan lett féltékeny Anyára, mert az a rész engem is kizökkentett és nem fogom védeni, az nettó baromság volt :-D
kusnyerkata
kusnyerkata 2 hónapja
Jöhet a 3. pont kifejtése! :)
Elek Ebéd
Elek Ebéd 2 hónapja
Majd talán a 2 évadban lesznek válaszok
gocsubiwáá
gocsubiwáá 2 hónapja
Az komoly 😳
Péter Szökrönyös
De jó, hogy nem kezdtem el... Amúgy nem volt kiírva az első rész elején,hogy “varázsgombával és\vagy LSD-vel ajánlott.” 😳😀
Holló József
Holló József 2 hónapja
Az 5. Rész környékén elengedtem ezt a szar sorozatot és tetszik nem tetszik ez egy szar ! Ha van még egy ellenszenves szereplő a sorozatok történelmében az az Anya. Nem beszélve se füle se farka a történetnek, ááââá de kár volt az az öt részt is végig szenvedni. Konkrétan emiatt mondtam vissza az HBO előfizetést
calippo gaming
calippo gaming 2 hónapja
amúgy kígyóra visszatérve, hogy lett... mivel vallási mondanivalója is van a filmnek... és ugye a bűnt elkövető femfejű kurógépből is kapott vért anya igaz?? nem lehet, h az így lett kígyó genyó a bűnt a gonoszt akarja szimbolizálni? O. o
Arni Nagy
Arni Nagy 2 hónapja
Az ugye tiszta Zoli, hogy ez az elso szezon, es nem feltetlenul kellene talan valaszok hianyat felhanyni a sorozatnak? Nyilvan, az altalad feltett kerdesekre is akad majd valasz a kovetkezo szezon, szezonok soran. S legyel mar olyan jo, hogy ne azzal a buntetoen szar magyar szinkronnal kinzol minket, minosegibb lenne erdeti nyelven es felirattal.
Pál Kecskeméti
Pál Kecskeméti 2 hónapja
Huhhh, ezt a bemutatót akár Kenny is csinálhatta volna a RetroShocktól. 😁
Attila Bacsó
Attila Bacsó 2 hónapja
Amikor megtudtam, hogy Ridley Scottnak köze van ehhez, már tudtam, hogy semmi jóra nem számíthatok. Hasonló ember, mint Lucas, aki mindenbe beleszólt és a végén a normális stábtagok (akiknek mondjuk kreatív, értékelhető ötlete volt) leléptek és soha nem néztek vissza. Scott ugyanilyen, mellette is már csak bólogatók maradtak és ez meg is látszik az összes munkáján (különösen bántó ahogyan a Prometheus-szal bánt).
zozo76hun
zozo76hun 2 hónapja
mar a video kozepen elfelejtettem mit mondott Zoli az elejen... :D
Slow Gaming
Slow Gaming 2 hónapja
Az a csapda az ilyen sztorikban, hogy a kirakó újabb és újabb darabjainak bedobálása maga a figyelemelterelés arról, hogy végső soron az írás egyszerűen rossz/hiányzik. Nagyon örülök, hogy kb. a felénél elengedtem, és nem pazaroltam rá több időt. (Szerintem egyébként a színészi játék is nagyon rossz volt.) U.i. SPACE SÍP!!! :DDD
calippo gaming
calippo gaming 2 hónapja
nekem tetszett!elvont de nézném a 2. évadot serényen.
Everlice
Everlice 2 hónapja
mennyivel jobb eredeti szinkronnal te jó ég.. főleg apa hangja
- Hlavacan
- Hlavacan 2 hónapja
Sajnos a legtöbb film és sorozat esetében borzalmas a magyar szinkron, ill. a fordítás is.
Catfood 3000
Catfood 3000 2 hónapja
Ha a mitraisták csinálnak egy Warriors of Sunlight lovagi rendet, akkor megnyertek.
HaseoComes4U
HaseoComes4U 2 hónapja
Őszintén szólva, ritka hogy egy sci-fi-t félbehagyok, de én pár rész után feladtam. Így is nagyrészben Ragnar miatt néztem. 4 részt bírtam, kár érte, illetve ahogy hallom nem kár.
MrPyroMaster
MrPyroMaster 2 hónapja
Bennem is ugyanezek merültek fel. És tényleg az a legjobb szó erre, hogy a sorozat tútolta... Szerényebb keretek között maradni kifizetődőbb lett volna. Mert kevés jó scifi van manapság és még kevesebb scifi sorozat. Nagyon ígéretesnek tűnt az elején, remélem azért még összeszedi magát.
Okoslandok
Okoslandok 2 hónapja
13:50 Ááááh szóval innen származnak a Goa'uld-ok. XD
The Finn
The Finn 2 hónapja
4. epizod utan feladtam ezt a xart. Ridliszkott bekaphatja.
Miss Illuminati
Miss Illuminati 2 hónapja
Na jó, ez a story kb olyan, mint amit én szoktam összeálmodni hajnali négykor 😂 Mindenesetre elolvasnék ebből egy könyvet, már csak azért is, hogy megtudjam, hogy mire gondolt a költő 🤣
Brunnehilde
Brunnehilde 2 hónapja
Ott a pont. Mikor éjjel elalvás előtt bezabálsz és összeálmodsz mindenféle faszságot. 🤭
SpiritualDignity
SpiritualDignity 2 hónapja
Az biztos hogy tele volt jelképpel, csak kevés vagyok hozzá hogy megértsem. De ennek ellenére nem ment a szórakozás rovására mert annyira egyedi hangulatot teremtett. A képi világa nagyon emlékeztetett a Prométeuszra.
Emberevo Biborka
Emberevo Biborka 2 hónapja
Polkorekt sci-fi. Apa fekete, anya fehèr. A gyerekek minden rasszbòl, leginkàbb nem fehèrek. Keresztènysèg gyűlölete. Minden màs masodlagos.
Emberevo Biborka
Emberevo Biborka 2 hónapja
@Farkas Sándor Persze lehet. De szerintem a fekete apa fehèr anya csalàd model , ami minden reklàmban felfedezhető, nem vèletlen. Meg a pedo pap sem. A populista csak populista, mindkèt oldalon van, szèlsőjobbos cimkèt leginkàbb azokra szeretik ragasztani akik kellemetlen , a mainstream neomarxista narratìvàba nem illő tèmakat feszegetnek.
Farkas Sándor
Farkas Sándor 2 hónapja
@Emberevo Biborka Mindenbe bele lehet látni dolgokat, ha az ember úgy akarja. Ebben a sorozatban a propaganda szerintem nem volt eröltetett - ami benne volt, az a kontextust erősítette, nem lógott ki a lóláb. Összeségében - szintén személyes nézőpontból persze - a világban erősödnek a szélsőségek és a demagógia, minden oldalon. Baloldalon a liberalizmus bemosása egy brutálisan egybites nézőpontba a PC-vel, és a valós problémák (a társadalom szétszakadása egy önmagával kezdeni nem tudó egykori munkásosztályra és egy technokrata elitre) felülírása a sérelempolitikával, míg jobboldalon a populista retorika mögé bújtatott árnyéknáci nézetek pusztítanak. És közben egyre nagyobb félelemmel nézzük a világot, mert egyre kevésbé értjük a miérteket. A valós magyarázatokat elmossák a konspirációs teóriák és látszatigazságok. Ezekkel összehasonlítva ez a jó ötleten és felvetéseken alapuló, de legfeljebb közepes sorozat szinte semmi.
Emberevo Biborka
Emberevo Biborka 2 hónapja
@Farkas Sándor Mindez igaz lehetne ha elvonatkoztatnànk a mindenhonnan ömlő tolerancia ès pc kampànytòl, a filmgyàrtàs gyakorlatilag a lesötètebb korszakok propagandàjànak a szintjèn működik. Ha mèg ehez hozzàvesszük az aktuàlis politikai folyamatokat, a keresztènysèg mòdszeres rombolàsàt, akkor ha egy ilyen - egyèbkènt borzasztò - filmet nèz az ember akaratlanul is megfogalmazòdik a mièrt kèrdese.
Farkas Sándor
Farkas Sándor 2 hónapja
@Emberevo Biborka Nem a pozitív kép festése volt a felvetés: "Keresztènysèg gyűlölete" - nem gyűlölet van benne, semleges álláspontot mutat mind a vallásokkal, mind az ateistákkal szemben. És igen, benne van a gyerekeket megrontó pap, akit a Mithraisták maguk béklyóznak meg. "Ha 30 èvvel ezelőtt kèszül mindenki fehèr lett volna" - szerintem lett volna benne egy jelzés értékű fekete, és ennyi. De az a felvetés erény a sorozat szempontjából, hogy mindenki fehér lett volna? Az emberiség képviselői csak fehérek?
Emberevo Biborka
Emberevo Biborka 2 hónapja
@Farkas Sándor Nem festenek pozitìv kèpet a vallasròl, ott a màr elmaradhatatlan gyerekeket megrontò pap. Ha 30 èvvel ezelőtt kèszül mindenki fehèr lett volna.
B Pítör
B Pítör 2 hónapja
Szerintem a katyvasz részhez sokat adott hozzá az hogy (ha jól tudom) minden részt más rendezővel forgattak, így bizonyos dolgokat nehéz össze rakni mert másképp vannak sugallva. Néhány dolog amit zoly említ megmagyarázhatatlan részletként, szerintem erősen kikövetkeztethető, de legalábbis könnyű elképzelni hozzá néhány scenariot, hogy mit akarnak kihozni belőle. Ezzel együtt nagyrészt osztom azt hogy sok a faszság benne, de szerintem egy jó folytatással remek sorozat lehet még ebből.
Kovács Dávid
Kovács Dávid 2 hónapja
Na ácsi! Én nem értem miért lepődtél meg APA megsértődésén és lelépésén, mert az androidikba emberi érzelmeket telepítettek. És azért, hogy valósnak tekintsék a gyerekek. Ha nem értenéd. Szivesen, máskor is.
Otherworld
Otherworld 2 hónapja
Figyelj már, te nagyon jó vagy. Ez nekem sosem jutott volna eszembe.
Richárd Krajczár
Richárd Krajczár 2 hónapja
Én ugyan nem láttam a sorozatot, de amit elmondtál az alapján van egy elméletem második évadból kiderül igaz-e vagy nem. Vigyázz spoiler!! (ha szabad ezzel élnem) Az elmélet a következő a Keplerről költözött az emberiség a Földre ismeretlen okokból. Miután a földön kifejlődött a film során látott emberiség ami elpusztította önmagát az emberiség elköltözött a Keplerre. (gondolom az androidok nem meséltek arról hogy milyen volt a Föld így a gyerekek nem tudtak róla, hasonló lehetett a barlangrajzos utazáskor is) A Kepleren az ottani emberiség a korábban említett ismeretlen okok miatt eltorzult ösztönlényekké változtak mire mentek az androidok a Földről, de hogy miért két irányba arra én se tudok az általad felsorolt információkból értelmes választ adni. A mutáció két irányára azt tudnám mondani hogy ott is a hit meg a tudomány állt szembe egymással csak balul sült el a hívők a csuklyások a tudomány meg a másik véglet (génkezelés/manipuláció az embereken). Mint mondtam ez egy elmélet de "beszarnék" a röhögéstől ha kiderülne hogy beletaláltam, aminek közepes valószínűséget jósolok elvégre azt is eltaláltam hogy az "így neveld a sárkányod" kap egy harmadik részt és fogatlannak kerítenek egy párt csak a hogyan-t nem találtam el. Bár ezt az elméletemet még talán a Lurdiban meséltem amikor ott vetítettétek az élő Dota2 vagy LOL bajnokságot, mellesleg még talán pont aznap néztük meg családommal a 2 filmet még a bajnokság előtt.
Vincent LorĐ
Vincent LorĐ 2 hónapja
minimalista scifi semmi értelme ameriaknak csak fel dobálnak mindent sok mindent bele lehet látni közbe semmi nincs mögötte elvileg van technológia de bolygón semmi ésutána se csak egy katyfasz a egész
László Dajka
László Dajka 2 hónapja
"visszaprogramozza apát az eredeti szerepébe" ennyire egyszerű a film világában programozni amúgy?
mikr0bi
mikr0bi 2 hónapja
Zoli, azt hittem az elején latexruhában fogsz megjelenni. Thanks God, tévedtem...
Károly Béla Tóth
🤣🤣🤣😂
CSILLAMFASZLAMA1986
Jó nagy katyvasz lett ez a sorozat,mondjuk nekem az intrója tetszik...
Székely Roland
Székely Roland 2 hónapja
Az tényleg nagyon jó...
Antal Miklos
Antal Miklos 2 hónapja
Tenyleg sok kerdest vet fel, es nem epp erre szamitunk a vegen, viszont ez a ateista/mithraista haboru a foldon szerintem nagyon beteg es elvetemult story, remelem a madosik evadban meg kapunk ilyen multbeli kikacsintasokat. Ja es a harci androidok otlete is nagyon bejott, meg ahogy abrazoltak oket, kinyujtott karokkal tamadnak, olyan alakban mint jezus keresztre feszitve es sikitanak, ez valahogy negyon beteg es otletes tetszett.
hefi ati
hefi ati 2 hónapja
És Zoly még tapintatos is volt ebben a kritikában.
TomyBoy82
TomyBoy82 2 hónapja
Nekem vhogy nem adta a sorozat. A 4. rész környékén veszített el. Egyszerűen nem tudott lekötni, pedig szeretem a sci-fit. Travis Fimmel-t nagyon csípem, de még az Ő jelenléte sem segített.
Rise the drake
Rise the drake 2 hónapja
Várj szóval ez nem a Death Stranding endi-- oooh, ez egy sorozat. Értem...
János Völfinger
János Völfinger 2 hónapja
Pont azért jó a sorozat mert sok benne a kérdés. A következő évadban remélem nem válaszolnak meg majd mindent. Az Androidok emberiek. Épp ez bennük az érdekes. Hiába múlják felül az embereket ha az emberi gyengeségek egy része még is az övék (Például amikor a férfi android ott akarja hagyni a csájé androidot). Ez a sorozat egy nagyon fasza kis részét képezi.
Boldizsár Lévay
Boldizsár Lévay 2 hónapja
Az a szar egy G'oauld!!! Tilc Tilc Tilc.
Dávid Nagy
Dávid Nagy 2 hónapja
Szia.Szeretnék választ adni egy pár kérdésedre Zoli (Az én szempontomból kizárólag). Az androidok öntudatra ébredtek. A sorozat előrehaladtával láthatóan megváltoznak az androidok a személyiségük az egész tudatuk. Ezzel azért sok minden értelmet nyer. *Szol* Az a nagy tárgy a sivatagban, a virtuál Szex, a zavarodot elméjü emberke, a fojamatos látomások a kislányról aki beleugrott a nagy szakadékba, a visszafejlödött szörnyemberek, a kártyák, a kigyó mernék rá fogadni hogy ez mind mind valahogy a *SZOL* nevű agyfaszhoz köthetőek. Furcsa az egész de szerintem a film a spiritualitáson keresztül akar bizonyos infókat közölni amit elmével nem vagyon lehet kikövetkeztetni. Kicsit elő kell venünk a megérzéseinket, az érzéseinken és ezen keresztül lehet kikövetkeztetni hogy mi a fasz is van. Persze 1000 ember 1000 féle szempont. Az én szempontombó igy áll össze a kép.
Ágoston Vasas
Ágoston Vasas 2 hónapja
A nekromanták eredete is Solhoz fűződik, és hogy neki se tudják az emberek a működését, ami szintén adhat választ pár megmagyarázhatatlan dologra.
Richard Pásztor
Richard Pásztor 2 hónapja
Csak annyit szeretnék hozzá tenni az egészhez hogy az első részekben mutatják hogy több embrió is volt csak azt a gyereke hógolyónak nézték, és sajnos el is olvadtak játék közben
Következő
GYEREKKORUNK MESÉI | 2. Kazetta
1:17:13